fnl-guide.com

The Food and Leisure Guide - Το Burger Joint έγινε Β.Π.

Εγώ προσωπικά το περίμενα πως και πως, μια που τα burgers είναι από τις πιο αγαπημένες μου λιχουδιές ever.

Ειδικότερα τα burgers του The Burger Joint δε, που παραμένουν τρία χρόνια τώρα τα καλύτερα της πόλης. Έτσι όταν ο Γιώργος Παπακώστας προσφέρθηκε να με ξεναγήσει πρώτη απ΄όλους στο καινούριο του μαγαζί, εννοείται πως δεν έχασα την ευκαιρία. Το παλιό Chipie Chipie στο εμπορικό κέντρο Στοά έχει αλλάξει εντελώς όψη, οι τοίχοι έχουν ντυθεί με πέτρα, ένας τεράστιος μαυροπίνακας θα φιλοξενεί τα πιάτα ημέρας, αφιερώσεις και σκίτσα και η ανοιχτή κουζίνα θα δίνει τον τόνο σε ένα μαγαζί με ξύλινα τραπέζια και πολύχρωμες σιδερένιες καρέκλες που «μυρίζει» έντονα Νέα Υόρκη. Και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά άλλωστε με τον Γιώργο να πηγαινοέρχεται διαρκώς μέχρι να αποφασίσει αν θα αφήσει την μια μεγάλη του αγάπη – το big apple- για μια ακόμα μεγαλύτερη που παραμένει πάντα η Αθήνα με όλα τα προβλήματα της;

Βέβαια η επιλογή δεν είναι απλή, όπως δεν είναι απλό το να διαπρέπεις επαγγελματικά σε μια πόλη που δίνει ευκαιρίες μόνο στους εξαιρετικά ταλαντούχους και ο Γιώργος Παπακώστας είναι obviously ένας από αυτούς μια που τις πέντε βδομάδες που λείπει από το The Mercer το κινητό του δεν έχει πάψει να χτυπά κάθε πιθανή και απίθανη ώρα της μέρας για θέματα που πρέπει να λυθούν, έστω από μακριά.

Πίσω στην Αθήνα όμως, το καινούριο The Burger Joint που ανοίγει μέσα στο weekend, παραμένει πιστό στον κλασσικό του κατάλογο με μερικές καινούριες προτάσεις όπως το sirloin με bourbon and pepper sauce ή μια πίτσα με creamy spinach και σαλάμι to die for, θα έχει μια μπάρα που θα δίνει έμφαση στα cocktails, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα που θα ευνοεί το.. παιχνίδι... Και θα κάνει και delivery φυσικά, με τις ωραιότερες συσκευασίες που έχετε δει – κουτιά πίτσας που γίνονται πιάτα ή που διπλώνουν για να χωρέσουν στο ψυγείο σας και burger boxes για ένα, δύο ή... δώδεκα κομμάτια- οπότε τα βράδια μας στο σπίτι μπροστά στην τηλεόραση θα αποκτήσουν ξαφνικά άλλο ενδιαφέρον..

Τελειώνοντας, δεν θα σας κρύψω πως είμαι από εκείνους που ελπίζουν πως ο Γιώργος θα αποφασίσει τελικά να επιστρέψει στην Ελλάδα, μια που πιστεύω πολύ όχι μόνο στο ταλέντο του, αλλά και στο «πακέτο» που διαθέτει. Είναι εξαιρετικός chef, έχει ανάλογο background από την οικογένεια του και έχει μεγαλώσει μέσα στα εστιατόρια ( Casa di Pasta, Cubanita και Silver Star), έχει ζήσει για χρόνια στην Νέα Υόρκη και έχει δουλέψει δίπλα σε μεγάλους chefs όπως ο Gordon Ramsey, ο Daniel Boulud και ο Jean Georges Vongerichten, έχει καταπλητικές ιδέες για το μέλλον, επιχειρηματικό πνεύμα, και είναι και κούκλος. Πόσους τέτοιους έχουμε around; Κρίμα κι άδικο δεν είναι να τους εξάγουμε αντί να τους κρατάμε εδώ, να τους απολαμβάνουμε και να τους εκμεταλλευόμαστε δημιουργικά;

 

Print Email